היי, אני יורם בן אבו, ואני עוסק בקידום אתרים מאז 2007.
לאחר שעשיתי הסבה ממתכנת למאמן כושר אישי והקמתי אתר שישווק את אימוני הכושר שלי, הבנתי במהרה שאתר ללא תנועה רלוונטית אינו שווה דבר.
כשהתחלתי לקדם את האתר בגוגל, הלקוחות זרמו – והקריירה שלי כמאמן כושר אישי הפכה להיסטוריה, כיוון שגיליתי את עולם המרתק של SEO.
בזמנים ההם גוגל דירגה אתרים לפי פייג' ראנק, וכל אחד ניסה להשיג קישורים מאתרים בעלי דירוג גבוה, גם אם התוכן לא היה ייחודי.
כיום, הצלחה בקידום אורגני תלויה ביכולת לספק לגולש את התוצאות המדויקות והטובות ביותר בהתאם לביטוי החיפוש.
איך הקורס בנוי?
המטרה שלי הייתה ליצור קורס קליל ונגיש שניתן ללמוד אותו תוך כדי שתיית הקפה של הבוקר – שיעורים קצרים של עד 5 דקות, כאשר כל שיעור מתמקד בנושא אחר בתחום הקידום. בנוסף, בכל שיעור תמצאו שלושה טאבים:
- טאב השיעור בקיצור: הסבר תמציתי של נושא השיעור (מתאים למי שרוצה ללמוד את עולם הקידום תוך כדי שתיית קפה של הבוקר).
- טאב השיעור בהרחבה: הסבר מפורט יותר בנושא עם מידע נוסף (מתאים למי שרוצה לחפור יותר).
- טאב תוכן עניינים: ניווט מהיר בין כל השיעורים, כך שתמיד תדעו באיזה שלב אתם.
אין צורך בידע טכני מיוחד, ואני מקווה להנגיש את עולם הקידום האורגני לכמה שיותר אנשים.
למה הקורס בחינם?
כמו בימים שהייתי מאמן כושר, תמיד אהבתי לחלוק מידע ולעזור ללא בקשת תמורה – פשוט כי כאשר יש לי תשוקה לנושא מסויים, אני נהנה להסביר ולעזור לאנשים.
בעבר לקוחות הגיעו אלי דרך המלצות של אנשים שהפיקו תועלת מהמדריכים שלי, ואני מאמין שגם היום, בעלי אתרים שילמדו את הקורס ויראו את הערך שבו, יבחרו לפנות אלי כשהם צריכים עזרה בקידום האתר.
בנוסף, התוכן בקורס תורם גם לאתר שלי ומסייע לו להשיג דירוגים טובים יותר בגוגל ולהביא תנועת גולשים איכותית.
בהצלחה לכולם!
פייג' ראנק
פייג' ראנק (PageRank) הוא אלגוריתם שפיתחו מייסדי גוגל, לאון פייג' וברין, שמודד את "חשיבות" הדפים באינטרנט על בסיס הקישורים שמפנים אליהם.
הרעיון הוא שכל קישור ממקור מהימן נחשב כהצבעה שמעלה את הדף, וככל שדף מקבל יותר "הצבעות" מקישורים איכותיים, כך הוא נחשב לחשוב יותר.
בשנות ה-2000, PageRank היה מרכיב מרכזי בדירוג אתרים של גוגל והיה הבסיס להצלחת מנוע החיפוש במתן תוצאות רלוונטיות.
באותם הזמנים היה ניתן לראות את ציון הפייג' ראנק של כל דף אינטרנט באמצעות סרגל הכלים של גוגל אשר הציג את הפייג' ראנק של כל דף כמספר בין 0 ל-10.
הצגת ציון הפייג' ראנק גרמה לבעלי אתרים ומקדמים לעסוק במרדף אחרי ציון גבוה, פעמים רבות על חשבון תוכן איכותי וערך מוסף לגולשים.
בשנת 2009 הודיע עובד של גוגל שהחברה הסירה את המדד מהכלי, והדגיש שלא כדאי להתמקד בו באופן מופרז, כיוון שהוא אינו המדד החשוב ביותר.
הפייג' ראנק ב-Google Toolbar עודכן לעיתים רחוקות – העדכון האחרון היה בנובמבר 2013 – וב-2016 גוגל הכריזה על הפסקת התמיכה בתכונה זו.
החשיבות של קישורים מאתרים אחרים
למרות ש-Pagerank כבר לא נמצא בשיח היומיומי של מקדמי אתרים, הרעיון מאחוריו – קבלת קישורים איכותיים מאתרים אחרים – עדיין נחשב כפרמטר חיוני לקידום האתר בקרב אנשי ה-SEO.
הסברה פופולרית בקרב אנשי SEO' היא שקישורים מאתרים איכותיים מעידים על אמינות וסמכות האתר שלך, ומשפיעים ישירות על דירוגו במנועי החיפוש על ידי העברת "ערך" משמעותי.
לדוגמה, קישורים מאתרים ממשלתיים, מוסדות אקדמיים, אתרי חדשות מובילים, פורטלים איכותיים וכן אתרים שנחשבים לאוטוריטות בתחום דומה או זהה – כולם מעידים על איכות ואותנטיות התוכן שלך, ובכך מחזקים את האמון במנועי החיפוש ואת מיצוב האתר בשוק.
בהמשך אעסוק גם בנושא הקישורים מאתרים חיצוניים, אך הגישה שלי מתמקדת בעיקר בבניית אסטרטגיית מילות מפתח וביצירת תוכן איכותי – לדעתי, אלו הדברים החשובים ביותר לקידום אתר.
ציונים של תוכנות קידום אתרים צד שלישי
יש מספר תוכנות צד שלישי לקידום אתרים כמו SEMrush, Ahrefs ו-Moz שמציעות מדדים שמודדים את סמכות האתר בצורה דומה לפייג' ראנק.
לדוגמה, Moz מציגה את "Domain Authority" (DA) ואת "Page Authority" (PA),
Ahrefs מספקת את "Domain Rating" (DR) ואת "URL Rating" (UR)
ו-SEMrush מציעה מדדים משלה.
כל אלה מתבססים על איכות וכמות הקישורים הנכנסים, ומהווים אינדיקציה לאמון ולסמכות האתר במנועי החיפוש.
אנשים רבים סבורים שאם הם יעלו את ציוני הסמכות של האתר (כמו אלו שמוצגים בתוכנות צד שלישי כגון SEMrush, Ahrefs ו-Moz), הם יזכו לדירוג גבוה יותר בגוגל.
אך זהו תפיסה מוטעית – גוגל אינה מדרגת אתרים על פי מדדים דומים, ובמקום להתעסק בהעלאת ציון שאין לו בסיס במערכת הדירוג האמיתית, עדיף להשקיע ביצירת תוכן איכותי, ייחודי ובעל ערך לגולשים, שכן זהו הגורם המרכזי שמוביל לדירוג טוב במנועי החיפוש.